Holandski Hintek gradi novu poslovnu zgradu

Bez autora
Oct 27 2011

Holandska kompanija Hintek predstavila je juče projekat izgradnje poslovne zgrade u Novom Sadu, u kojoj će biti smešten razvojni centar i gde bi u narednih pet godina trebalo da posao dobije oko 100 visokoobrazovanih ljudi. Ova kompanija posluje u sektoru informacionih tehnologija (IT), a u Novom Sadu je prisutna tri godine i ima svoj proizvodni pogon, u kojem je trenutno zaposleno 40 ljudi. Nova poslovna zgrada, u koju će uložiti milion evra, biće završena tokom 2012. godine i taj investicioni projekat podržala je Vlada Srbije kroz program subvencija za zapošljavanje 60 radnika do kraja naredne godine. Hintek je član Vojvođanskog IKT klastera, čije se prostorije nalaze u Poslovnom inkubatoru u Novom Sadu, a osim u Srbiji, posluje i u Holandiji, SAD, Velikoj Britaniji i Švedskoj. Od otvaranja u januaru ove godine u Poslovni inkubator uselili su se Evropska preduzetnička mreža Univerziteta u Novom Sadu i još pet kompanija koje su tu započele svoje poslovanje.

Holandski Hintek gradi novu poslovnu zgraduHolandska kompanija Hintek predstavila je juče projekat izgradnje poslovne zgrade u Novom Sadu, u kojoj će biti smešten razvojni centar i gde bi u narednih pet godina trebalo da posao dobije oko 100 visokoobrazovanih ljudi.

Ova kompanija posluje u sektoru informacionih tehnologija (IT), a u Novom Sadu je prisutna tri godine i ima svoj proizvodni pogon, u kojem je trenutno zaposleno 40 ljudi.

Predstavnici Hinteka najavili su da će nova poslovna zgrada, u koju će uložiti milion evra, biti završena tokom 2012. godine i dodali da je taj investicioni projekat podržala Vlada Srbije kroz program subvencija za zapošljavanje 60 radnika do kraja naredne godine.

Hintek je član Vojvođanskog IKT klastera, čije se prostorije nalaze u Poslovnom inkubatoru u Novom Sadu, a osim u Srbiji, posluje i u Holandiji, SAD, Velikoj Britaniji i Švedskoj.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić rekao je da su se od otvaranja u januaru ove godine u Poslovni inkubator uselili Evropska preduzetnička mreža Univerziteta u Novom Sadu i još pet kompanija koje su tu započele svoje poslovanje.

- Nakon nepunih godinu dana, u Poslovnom inkubatoru već postoje konkretni projekti - rekao je Pavličić i dodao da će grad pomoći svim kompanijama koje investiraju više od milion evra i otvaraju nova radna mesta tako što će ih osloboditi polovine troškova prilikom infrastrukturnog opremanja poslovnog prostora.

Prostorije Poslovnog inkubatora obišao je i ambasador Holandije u Srbiji Loran Stokvis, koji je rekao da je impresioniran onim što je video, uz ocenu da je IT sektor nešto u šta treba ulagati jer industrija softvera stalno raste.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik